http://www.vegarshei.kirken.no/img/15_02_2018_Misjonsprosjektet/daep2.png

http://www.vegarshei.kirken.no/img/15_02_2018_Misjonsprosjektet/konfirmanter_furuset_070914-29.png

http://www.vegarshei.kirken.no/img/15_02_2018_Misjonsprosjektet/heart-529607__340.png

KALENDER
30 August
11:00 Familiegudstjeneste, Vegårshei kirke
06 September
11:00 Familiegudstjeneste, Vegårshei kirke
13 September
11:00 Gudstjeneste med nattverd, Vegårshei kirke
20 September
11:00 Konfirmasjonsgudstjeneste, Vegårshei kirke
11 Oktober
11:00 Gudstjeneste uten nattverd, Vegårshei kirke
18 Oktober
11:00 Gudstjeneste med nattverd, Vegårshei kirke
25 Oktober
11:00 Gudstjeneste med nattverd, Vegårshei kirke

Søndagsskolen

logo NSSF

Program våren 2020

Felles bønnesamlinger

Vegårshei Normisjon, Guds Menighet og Den norske kirke har felles bønnemøter på Høgtun bedehus hver mandag kl. 19.00.

Bønnevegg

http://www.vegarshei.kirken.no/img/10_08_11_Vegaarshei_kirke/thXZK84HAZ.jpgBønnevegg hvor du kan skrive inn bønner eller tenne et lys

 

Dagens andakt: Alle skulle hatt en storebror

Det kan være vanskelig å la være å bekymre seg, selv om de fleste bekymringene aldri går i oppfyllelse. Kanskje enda verre hvis du er alene med dine tanker. Da er det lov å ta kontakt med andre på telefonen, eller sosiale medier. Det smitter heldigvis ikke.

Alle skulle hatt en storebror; Et tidlig barneminne er fra badeplassen ved Brekka, mellom Tvedestrand og Arendal. Der var hele familien på telttur. Sammen med familien Toftesund ble vi kjørt dit av Tvedestrands bybud, Erik Høl. Det var ingen som snakka om sikring den gangen, så turen på lasteplanet av en VW Transporter gikk helt greit. Der ble to familier med stort og smått lempa av og henta en uke etter. En dag fikk jeg sitte på luftmadrassen til eldstemann Per. Det var helt fantastisk, helt til vi kanta og jeg ble liggende på bunnen. Hele livet har jeg kjent på panikken, da jeg lå der på ryggen og så de andre luftmadrassene nedenfra. Det var som store svaner, med bein som plaska på hver side av kroppene. Det var nok ikke dypt der for en voksen og det varte ikke lenge før storebror hadde plukka meg opp igjen. Men for femåringen var de sekundene en evighet og den første påminnelsen om at livet er skjørt.

http://www.vegarshei.kirken.no/img/15_02_2018_Misjonsprosjektet/fun-bathing-3715049__340.jpg

Illustrasjonsfoto fra pixabayHvorfor meg?
Jeg møter ofte mennesker som har blitt rammet hardt av sykdom, eller mista en av sine kjære. De har stått i en vellykka karriere, har familie og mange planer for framtida. Så rammes de av det som ikke kunne forutsees. Plutselig er alt satt på vent og alle planene blir begravd på et øyeblikk. Et spørsmål, som stadig går igjen er; Hvorfor skulle dette ramme akkurat meg? Slikt skjer jo bare alle andre. Men, en som deltok i en sorggruppe, så det helt omvendt. Hvorfor ikke meg? En kan jo ikke forvente at alle ulykker bare skal ramme andre.

Trygg i fare;
I disse coronatider har jeg tenkt på sangen til Lina Sandel. «Tryggare kan ingen vara, enn Guds lille barneskara». Lina Sandell hadde opplevd å miste sin far i drukningsulykke og var plaget av sykdom hele livet. Mot slutten av livet opplevde hun også at mannen gikk konkurs. Til tross for depresjoner og fysiske sykdommer, skrev hun udødelige salmer og dikt. Mange av dem handla om en enkel tro på at Gud er med, gjennom alle livets opp og nedturer. Hun sier ikke at Guds barn skal unngå alle farer. Det å legge livet i Guds hender gjør deg tryggere, men ikke nødvendigvis at du slipper farene.

Trafikkregler
; Jeg snakker med konfirmantgrupper om overgrep, grensesetting og om hvorfor det vonde skjer i verden. Til tross for at vi tror på en omsorgsfull Gud. Da spør jeg retorisk: Du sender vel ikke lillebroren din ut i trafikken og ber om at Gud skal passe på ham? Nei, vi lærer bana trafikkreglene først. Det er røde og grønne lys og du må se deg godt til høyre og venstre. Alle livets områder har trafikkregler.

http://www.vegarshei.kirken.no/img/15_02_2018_Misjonsprosjektet/traffic-light-1360645__340.jpg

Illustrasjonsfoto fra pixabayI disse coronatidene er det også regler vi må følge. Hold avstand, vask hendene, gå minst mulig på besøk og så videre. Om ikke for din egen skyld, så i alle fall for å beskytte de som ikke er like sterke som du.

Da kan du be om Guds beskyttelse i hverdagen og håpe at du er blant dem som går fri denne gangen, eller får den støtten du trenger gjennom prøvelsene. Alle mennesker har lik adgang til å be. En god far hører bønnen, uansett hvem av barna som ber. Dagens bibelord er fra Ef.1.3-6. Hvis du stopper opp ved vers 5, så står det at Gud etter sin gode vilje har bestemt, at vi har rett til å være hans barn, ved Jesus Kristus.
Det viktigste er å hvile i at uansett hva som skjer. Ulykke, virus, eller andre sykdommer, så er din framtid i Guds hender. Ingen av oss kjenner morgendagen. Det er i dag vi lever og er til. Det er i dag vi kan påvirke våre egne liv og bety noe for andre.

Og hvis du skulle være på bunnen akkurat nå. Kanskje du ser alle de andre der oppe på luftmadrassen og frykten setter seg fast i brystet. Så hold ut. Før du vet ordet av det, så kommer en storebror eller storesøster og hjelper deg opp til overflaten.
Og hvem vet. Kanskje det er en engel, sendt på grunn av din bønn?

Keltisk velsignelse
Må din vei komme deg i møte
Vinden alltid være bak din rygg
Solens lys leke på ditt kinn
Regnet falle vennlig mot din jord.
Og må Guds gode hånd
Verne om deg.
Til i møtes igjen


Svein Schøgren, prostidiakon tlf. 91304872         
Ring hvis du ønsker det

  
Av: Maria Nese Taxerås   Publisert: 26.03.2020
 

Se tidligere utgaver »
Dåp

Her kan du logge deg inn for å fylle ut
innmeldingsskjema til barnedåp i
Vegårshei menighet


http://www.vegarshei.kirken.no/img/10_08_11_Vegaarshei_kirke/Barnedap.jpg

Den Norske Kirke
Søk i kirken.no:
  
Menighetens Misjonsprosjekt

Nyhetsbrev mars 2020 - Etiopia

http://www.vegarshei.kirken.no/img/15_02_2018_Misjonsprosjektet/Zerithun-Nagasa_Etiopia-2019_foto-Marit-Mjolsneset-6-scaled-e1575550414347-1440x720-c-default[1].jpg

Linker
»
»
»
»
»
»
»
»
»
»
»
»
»
»
Dagens bibelord
Størst av alt
Kirkesøk
Kundepålogging

Brukernavn:

Passord:

Copyright © 2015 Vegarshei kirkelige fellesråd. Powered by KWeb fra kirkedata.no